Γ. Βρούτσης:  Καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ η έκτακτη ενίσχυση σε 104.721 συνταξιούχους

Γ. Βρούτσης: Καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ η έκτακτη ενίσχυση σε 104.721 συνταξιούχους

To υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), καταβάλλει σήμερα με εμβόλιμη πληρωμή τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων, για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019.

Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η σημερινή διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην οριστική απονομή του συνόλου των συντάξεων αυτών και έτσι πραγματοποίησε και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που δικαιούνταν.

Η συνολική πληρωμή των 101.551 περιπτώσεων, που λαμβάνουν σήμερα την έκτακτη ενίσχυση, είναι 24.509.971 ευρώ.

Επίσης, οικονομική ενίσχυση θα λάβουν και 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υπερηλίκων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν, μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με συνέπεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκπληρώνει όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και επιλύει προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών.