Facebook: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση μετά τη νομική δικαίωση

Facebook: Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση μετά τη νομική δικαίωση

Η κεφαλαιοποίηση του Facebook ξεπέρασε τα 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του κολοσσού των social media, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης που απέρριψε την καταγγελία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγκαστική εκποίηση των Instagram και WhatsApp.

Ειδικότερα, η τιμή της μετοχής του Facebook ενισχύθηκε περισσότερο από 4% χτες μετά την απόφαση, οδηγώντας τη συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από τα 1 τρισ. δολάρια.

«Αν και το Δικαστήριο δεν συμφωνεί με όλους τους ισχυρισμούς του Facebook, εκτιμά τελικά ότι η καταγγελία της Επιτροπής είναι νομικά ανεπαρκής και επομένως πρέπει να απορριφθεί», ανέφερε το ομοσπονδιακό δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση.

«Η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) δεν κατάφερε να επικαλεστεί αρκετά δεδομένα και γεγονότα για να αποδείξει εύλογα ένα απαραίτητο στοιχείο όλων των αξιώσεων της Ενότητας 2 - δηλαδή, ότι το Facebook έχει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των Υπηρεσιών Προσωπικής Κοινωνικής Δικτύωσης (PSN)», επισήμανε η απόφαση.