8ος χρόνος, ημέρα 2393η
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Eurobank Equities: Σημαντικά περιθώρια ανόδου στις τραπεζικές μετοχές

Eurobank Equities: Σημαντικά περιθώρια ανόδου στις τραπεζικές μετοχές

Θετική παραμένει η Eurobank Equities για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο στα στρατηγικά τους σχέδια που δίνει ισχυρό μήνυμα στην αγορά, ενώ εκτιμά ότι οι χαμηλές αποτιμήσεις των μετοχών τους αφήνουν περιθώρια σημαντικής ανόδου.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σε νέα της έκθεση διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στην παρούσα φάση εμπεριέχουν πλέον κάποιο συντηρητισμό.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι ταχεία υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων μετασχηματίζει τους ισολογισμούς και τις λειτουργίες των τραπεζών, ενώ δίνει ταυτόχρονα ισχυρό μήνυμα στην αγορά για την αποφασιστικότητά τους να επιστρέψουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται με discount περίπου 25% συγκριτικά με τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, και εκτιμά ότι προοπτικές κερδοφορίας τους δείχνουν ότι είναι πιθανή μια περαιτέρω σύγκλιση.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Eurobank Equities δίνει:

Αlpha Bank: Σύσταση Ηold με τιμή στόχο στα 1,37 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 3,48 ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 1,84 ευρώ

Προτιμώμενη επιλογή της χρηματιστηριακής διατηρείται η ΕΤΕ, με την έκθεση να επισημαίνει την ελκυστική της αποτίμηση σε συνδυασμό με ένα ισχυρό σύνολο θεμελιωδών μεγεθών.