Εθνική Ασφαλιστική: Προχωράει με τους Κινέζους – Δεν θα γίνει νέος διαγωνισμός

Εθνική Ασφαλιστική: Προχωράει με τους Κινέζους – Δεν θα γίνει νέος διαγωνισμός

Να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τις δύο κινεζικές εταιρείες που συμμετείχαν στον περσινό διαγωνισμό για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσει νέος διαγωνισμός, με αποτέλεσμα να αναμένονται, όπως είχε μεταδώσει το liberal.gr, ταχύτατες εξελίξεις. Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ανοίξει το data room και οι κινεζικές εταιρείες Fosun και Gongbao θα ενημερωθούν για τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της θυγατρικής της ΕΤΕ και στη συνέχεια θα καταθέσουν νέες προσφορές.

Κατά συνέπεια, δεν πέρασε η πρόταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο φερόταν να προκρίνει την έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας. Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής προς το τέλος του έτους.

Η Fosun έχει ήδη εκδηλώσει δημόσια ενδιαφέρον και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκτιμούν ότι είναι και πάλι το ακλόνητο φαβορί και η υπόθεση πώληση θα τελειώσει σύντομα με την Εθνική Ασφαλιστική να περνάει υπό τον έλεγχο του κινεζικού κολοσσού.

Πληροφορίες του liberal.gr, αναφέρουν ότι πίσω από την μικρή σε μέγεθος Gongbao, η οποία πρόσφατα ενημέρωσε τους μετόχους της ότι θα κινηθεί για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην περίπτωση που έβγαινε εκτός κούρσας η Exin, υπάρχει μεγάλο κινεζικό fund. Όλα αυτά, βέβαια, μένει να αποδειχθούν στην πράξη γιατί μετά το φιάσκο με την Exin, όλα είναι πιθανά.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, με στόχο την αποχώρηση 500 εργαζόμενων. Οι ανακοινώσεις και οι όροι της εθελουσίας αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.