Επενδύσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία με το νέο ομόλογο 300 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία με το νέο ομόλογο 300 εκατ. ευρώ

Το άνοιγμα των ταξιδιών Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, η είσοδος των εμβολιασμένων Ρώσων Τουριστών αλλά και οι προοπτικές του τουριστικού προϊόντος της χώρας στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία αποτελούν έναυσμα για περαιτέρω επενδύσεις από τον όμιλο  Sani/Ikos Group,  του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Επενδύσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και από το νέο ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ που προωθεί ο όμιλος στις διεθνείς αγορές .

Ο όμιλος Sani/Ikos  βγαίνει στις διεθνείς αγορές για άντληση 300 εκατ. ευρώ, μέσω έκδοσης και διάθεσης ομολογιών διάρκειας 5,5 ετών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα διατεθεί για νέες επενδύσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ειδικότερα, τα βιβλία προσφορών αναμένεται να κλείσουν την Πέμπτη, με ημερομηνία ωρίμανσης τον Δεκέμβριο του 2026 και εκδότης του ομολόγου είναι η Sani Ikos Financial Holdings με έδρα το Λουξεμβούργο, ενώ τα έσοδα αναμένεται να κατευθυνθούν κατά το ένα τρίτο για αποπληρωμή δανεισμού και τα υπόλοιπα για νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Συντονιστής της έκδοσης είναι η Morgan Stanley ενώ το σχήμα συμπληρώνουν ως συνδιαχειριστές οι Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha.

Όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο όμιλος σύμφωνα με πληροφορίες έχει προβεί προ μηνών στην αγορά μεγάλης έκτασης στα Χανιά, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε σε κατασκευαστική εταιρεία, ώστε να δημιουργήσει εκεί μια ακόμα πεντάστερη τουριστική μονάδα, στα πρότυπα των λοιπών μονάδων που διατηρεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Την δυναμική της Ελλάδας και το γεγονός ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει σε πλήρη τροχιά ανάκαμψης  στο τομέα του τουρισμού επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες αναρτήσεις  του  CEO του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos Group Ανδρέα Ανδρεάδη στο twitter όπου σημειώνει ότι,  το  άνοιγμα των ταξιδιών Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα θα συμβάλλει στο να φτάσουν τα τουριστικά έσοδα του 2021 στο 50% των εσόδων του 2019.

Ειδικότερα ο κ. Ανδρεάδης έγραψε: "Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Αγγλίας για κατάργηση της καραντίνας των εμβολιασμένων επισκεπτών στην χώρα μας και παρά την έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την ΕΕ, η πρώτη εκτίμηση μου για τα τουριστικά έσοδα 2021 είναι ότι θα φθάσουν στο 50% των εσόδων του 2019 δηλαδή στα 9 δις €".

Άλλωστε σε προγενέστερο μήνυμά του, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε για το άνοιγμα των ταξιδιών για τους εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες στη χώρα μας ότι« ο έλεγχος των εμβολιασμένων Ρώσων κατά την άφιξή τους είναι "η βέλτιστη λύση που και το αναμενόμενο φέτος 0,5 ίσως και 1 δις € από Ρωσία εξασφαλίζει και την δημόσια υγεία προστατεύει".

Ο  Όμιλος ο οποίος αναπτύσσει εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό του 10 πολυτελή resorts σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, όπως Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ιβηρική Χερσόνησο, σχεδιάζοντας το νέο Ikos Andalusia. Το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ομίλου και πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων, εδράζεται στην Marbella/Estepona της Ισπανίας κι αναμένεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021. 

Στόχος του ομίλου, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα,  αλλά και στο εξωτερικό, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Ο Όμιλος της Ikos των Ανδρέα Ανδρεάδη, Oaktree Capital, Goldman Sachs και Hermes GPE, υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο Ikos και αποτελεί τον πρώτο όµιλο που εξάγει στη νούμερο ένα τουριστική αγορά στον κόσµο, ένα ελληνικό brand έχοντας να ανταγωνιστεί διεθνείς κολοσσούς, αλλά και μεγάλα ισπανικά ξενοδοχεία.