Επενδύσεις 22 δισ. δολαρίων από τη Samsung, με έμφαση στην τεχνητή νοημoσύνη

Επενδύσεις 22 δισ. δολαρίων από τη Samsung, με έμφαση στην τεχνητή νοημoσύνη

Καθώς η μεγαλύτερη κορεατική εταιρεία αναζητά νέα επιχειρηματικά πεδία που θα ενισχύσουν τα έσοδα της στο μέλλον, προσανατολίζεται σε επενδύσεις μαμούθ σε τομείς που θα ορίσουν το την επόμενη ημέρα στην τεχνολογία.

Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσε σκοπεύει να επενδύσει 25 τρισεκατομμύρια γουόν (22 δισ. δολάρια) μέσα στην επόμενη τριετία σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G και ηλεκτρονικά συστήματα για αυτοκίνητα επόμενης γενιάς.

Μάλιστα για να ενισχύσει τις τμήμα Τενητής Νοημοσύνης, θα προσλάβει περίπου 1.000 εξειδικευμένους επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα που διατηρεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ρωσία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Αν και η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones και διατηρεί εξαιρετικά ισχυρή θέση στην αγορά των ημιαγωγών, προμηθεύοντας ακόμα και την Apple, διαβλέπει πιθανό κορεσμό σε αυτές τις αγορές και προσπαθεί να τοποθετηθεί ήδη από τώρα σε νέες τεχνολογίες που θα ορίσουν το μέλλον.

Την περασμένη εβδομάδα η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη χαμηλότερη τριμηνιαία αύξηση κερδών του τελευταίο έτους καθώς επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς smartphones.