Ενδιαφέρον της BC Partners για είσοδο στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga

Ενδιαφέρον της BC Partners για είσοδο στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga

Η Bundesliga κάνει άνοιγμα στα επενδυτικά funds. H DFL, η λίγκα, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την επιχειρηματική διαχείριση του γερμανικού πρωταθλήματος θα κάνει διαγωνισμό για να πουλήσει ένα μικρό ποσοστό της Bundesliga International – θυγατρικής της λίγκας που διαθέτει τα τηλεοπτικά δικαιώματα εκτός Γερμανίας. Η διαδικασία μπορεί ν' αρχίσει αυτή την εβδομάδα κιόλας.

Ως τώρα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον πολλά επενδυτικά fund με την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου και την Advent International να είναι από τις πρώτες, ενώ αναμένεται να μπουν στην κούρσα κι άλλες όπως η CVC (θέλει να μπει και στην ιταλική Serie A), η Bain Capital, η General Atlantic και η KKR.

Η απόκτηση «συμπαίκτη» έχει διπλό στόχο: αφενός ν' ανακτήσει κάποιο ποσό αφού χάθηκαν λεφτά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για παράδειγμα, η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ, οι δύο μεγαλύτερες γερμανικές ομάδες έλαβαν 50 και 63 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα αντίστοιχα από τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga που πωλούνται στο εξωτερικό, πριν τον κορονοϊό, αξιολογούνταν από την Deloitte στα 240 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ κάτω από τα 1,6 δισ. της Premier League ή τα 897 εκατομμύρια του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι Γερμανοί εκτιμούν πως η είσοδος ενός επενδυτικού fund θα τους βοηθούσε να ανεβάσουν την τιμή και να πουλήσουν καλύτερα στο μέλλον.