Ελένη Μυράτ: Επιτυχία είναι να βλέπω τη χαρά των παιδιών με τα άλογα

Ελένη Μυράτ: Επιτυχία είναι να βλέπω τη χαρά των παιδιών με τα άλογα

Ήταν μια συνάντηση χαράς και την έβλεπες στα πρόσωπά τους.  Στα χαμόγελα των 40 παιδιών, 6-13 ετών που βρέθηκαν στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο, στο Μαρούσι.  Στο βλέμμα της Ελένης Μυράτ, κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που τα υποδέχθηκε στο αθλητικό σπίτι της.

Ακόμη και στην έκφραση των πανέμορφων αυτών ζώων, που για μια ακόμη φορά εκτέλεσαν με χάρη και προθυμία την ειδική αποστολή τους: να γίνουν η «γέφυρα» αυτής της χαράς ανάμεσα στην πρωταθλήτρια-πρότυπο και στους μικρούς φιλοξενούμενούς της.

«Έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα όρασης, αλλά αυτό δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στα πράγματα που θέλω να κάνω. Δεν έχει σημασία τι είμαστε, δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε ή από πού ξεκινάμε. Έχει σημασία μόνο το τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά πραγματικά να το θέλουμε».

Το καλωσόρισμα της Ελένης ακολούθησε το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα των παιδιών. Το παράδειγμά της όχι απλά φωτεινό, αλλά διαρκές και, κυρίως, ζωντανό, μπροστά τους. Πρωταθλήτρια με όραση στο 40%, αλλά με πάθος και θέληση να ξεπεράσει πρώτα και κύρια τα εμπόδια που η ζωή και η φύση όρθωσαν μπροστά της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, την αφορμή για αυτήν την γεμάτη χαρά κα και ελπίδα συνάντηση έδωσε η COSMOTE, χορηγός της Ελένης Μυράτ  και των κοινωφελών φορέων που υποστηρίζουν τα παιδιά μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η εγγονή του Δημήτρη Μυράτ ανέβηκε στη Φλοράνς και χάρισε ένα ξεχωριστό σόου ιππικής δεξιοτεχνίας. Έπειτα κατέβηκε και έδωσε τη θέση της στους μικρούς φίλους της. Ένα προς ένα τα 40 παιδιά ίππευσαν άλογα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και, με τη συμβολή της Ελένης και των συνεργατών της, ήρθαν σε επαφή με ένα θαυμάσιο άθλημα, σε μια εμπειρία ζωής.

“Είναι πολύ σημαντική η σχέση των παιδιών με τα άλογα… Όλο αυτό το δέσιμο που αποκτάει κανείς με ένα τέτοιο πανέμορφο, υπέροχο ζώο, βοηθάει σε ό,τι και να κάνουμε στη ζωή μας. Και η κίνηση του αλόγου βοηθάει όλον τον κόσμο να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση της ισορροπίας, καλύτερο συντονισμό, να ελέγχει το σώμα του. Είναι πάρα πολλά τα οφέλη που μας προσφέρει το άλογο. Δεν είναι ένα απλό άθλημα, είναι ένας τρόπος ζωής”, λέει η Ελένη των 300 μεταλλίων και των μεγάλων επιτυχιών εντός και εκτός Ελλάδας.

«Ναι, και αυτή είναι η πραγματική επιτυχία, να βλέπω τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών με τα άλογα.»