Εκδικούνται τους πολίτες

Εκδικούνται τους πολίτες

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Οι Βρυξέλλες αποκάλυψαν χθες ότι η κυβέρνηση θέλει να εκδικηθεί τους Έλληνες πολίτες για τις δημοκρατικές επιλογές τους. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση καίει ότι γόνιμο και όρθιο άφησε η τετράχρονη πολιτική της υπερφορολόγησης και του κρατισμού, για να τιμωρήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Βρυξέλλες έχουν τελειώσει με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, η κυβέρνηση όμως έχει τον δικό της Γολγοθά να ανέβει κουβαλώντας τους σταυρούς των υποσχέσεων προς όλους. Η κυβέρνηση εκδικείται σε διπλό ταμπλό.

Οι τελευταίες «τακτοποιήσεις ημετέρων» σε υψηλόβαθμες θέσεις, οι χιλιάδες διορισμοί που υπογράφονται σήμερα για να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, οι υποσχέσεις για πενηντάρικα στις συντάξεις και κατοστάρικα στους μισθούς, οι (ν)τροπολογίες της τελευταίας στιγμής έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Να εμποδίσουν την επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ευτυχώς η μοναδική απόλυτη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά την απελευθέρωση της οικονομίας από τα δεσμά της βαριάς παράλογης φορολογίας και των ανούσιων κρατικών παρεμβάσεων. Μόνον έτσι μπορεί να επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, να μεγαλώσει η πίτα για να ικανοποιηθούν οι μεγάλες ανάγκες των πολιτών.

Από καιρό γνώριζε ο Πρωθυπουργός τις τάσεις του εκλογικού σώματος, την καθολική απόρριψη της κοινωνίας. Γι'' αυτό αποφάσισε να τους τιμωρήσει ανακοινώνοντας ένα δήθεν φιλολαϊκό, «κοινωνικό πακέτο», που φορτώνει τους επόμενους προϋπολογισμούς της χώρας με 6 επιπλέον δισ ευρώ -όπως διαπιστώνει η Κομισιόν- ενώ ταυτόχρονα δεν επιλύει τα προβλήματα που η ίδια η πολιτική του δημιούργησε: Με την «μόνιμη 13η σύνταξη» ανεβάζει το ποσό της συνταξιοδοτικής δαπάνης στο υψηλότερο ποσοστό της Ευρωζώνης χωρίς να ενισχύει τους πραγματικά φτωχούς αυτής της χώρας. Διατηρώντας τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 24% τιμωρεί όλους τους Έλληνες χωρίς να βοηθά την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Η Έκθεση της Κομισιόν καταγράφει την καμμένη γη που αφήνει στο διάβα του ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Η επόμενη κυβέρνηση μόλις αναλάβει πρέπει να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2020 και να περάσει την διαδικασία αξιολόγησης της Τρόικας.

Από μακριά ως άλλος Νέρων, ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα απολαμβάνει το αποτέλεσμα του εκδικητικού του έργου...