Έγγραφα για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο κατέθεσε η Airbnb

Έγγραφα για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο κατέθεσε η Airbnb

Εμπιστευτικά έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε η Airbnb για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα οικονομικά της στοιχεία ούτε να διευκρινίζει πόσες μετοχές θα προσφερθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Airbnb τον Μάιο απέλυσε περίπου 1.900 υπαλλήλους, ή περίπου το 25% του προσωπικού της. Η εταιρεία μείωσε επίσης το κόστος μάρκετινγκ και άντλησε δισεκατομμύρια δολάρια μέσω έκδοσης χρέους. Πολλοί ενοικιαστές μικρής διάρκειας έχουν εξάλλου διαμαρτυρηθεί για καθυστερήσεις ή ελλείψεις πληρωμών από την Airbnb.

Η πανδημία «πάγωσε'» τη βιομηχανία ταξιδιών, με αποτέλεσμα να χαθούν σε έσοδα περίπου 330 δισ. δολάρια από τις αρχές του Μαρτίου, σύμφωνα με έκθεση της 13ης Αυγούστου από την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση.

Η κεφαλαιοποίηση της Airbnb ανερχόταν στα 18 δισ. δολάρια μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον Απρίλιο.

Η Airbnb στράφηκε στην προώθηση ταξιδιών που βρίσκονται πιο κοντά στα σπίτια των πελατών. «Νομίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα ταξίδια να γίνονται σε πιο τοπικό επίπεδο, σε μικρότερες κοινότητες», είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, στο Axios τον Ιούνιο.