EBRD: Συμμετείχε με 25,5 εκατ. ευρώ στο ομόλογο της ΔΕΗ

EBRD: Συμμετείχε με 25,5 εκατ. ευρώ στο ομόλογο της ΔΕΗ

Την υποστήριξή της στους φιλόδοξους στόχους της ΔΕΗ για αειφορία και απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, έδειξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) η οποία συμμετείχε επενδύοντας 25,5 εκατομμύρια ευρώ στην πρόσφατη ομολογιακή έκδοση της Επιχείρησης ύψους 500 εκατ. με ρήτρα βιωσιμότητας.

Μεταξύ άλλων, η EBRD σημειώνει ότι η έκδοση βοηθά τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ διαφοροποιώντας τις πηγές της που εστιάζουν πλέον σε μια νέα επενδυτική βάση στη φιλοσοφία ESG.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι είχε συμμετάσχει με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ στην έκδοση του Μαρτίου της ΔΕΗ ύψους 650 εκατ, το πρώτο ομόλογο συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα στις περιοχές όπου επενδύει η EBRD.

Όπως υπογραμμίζει η τράπεζα, το νέο ομόλογο περιλαμβάνει ακόμα πιο φιλόδοξο στόχο βιωσιμότητας, με τη ΔΕΗ να δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 57% έως το τέλος του 2023.

«Η μείωση των ετήσιων εκπομπών CO2 από 23,15 εκατ. τόνους το 2019 σε 10 εκατ. το 2023 είναι ο πιο φιλόδοξος εταιρικός στόχος απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα που έχει υποστηρίξει η EBRD στις περιοχές όπου επενδύει», αναφέρει χαρακτηριστικά η τράπεζα.

Τέλος, η EBRD επισημαίνει ότι είχε ξεκινήσει να επενδύει στην Ελλάδα από το 2015 και μέχρι στιγμής έχει τοποθετήσει τουλάχιστον 4,7 δισ. ευρώ σε περίπου 80 projects στους τομείς των επιχειρήσεων, στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στην ενέργεια και στις υποδομές.