Δυσαρέσκεια Ρώμης προς Αθήνα για τους τουριστικούς περιορισμούς στους Ιταλούς

Δυσαρέσκεια Ρώμης προς Αθήνα για τους τουριστικούς περιορισμούς στους Ιταλούς

Τη δυσαρέσκεια της Ιταλίας για τους τουριστικούς περιορισμούς της Ελλάδας απέναντι στη γειτονική χώρα εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο προς τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, τονίζοντας πως «δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες» και γι' αυτό «αναμένουμε να υπάρξει σεβασμός».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», το ζήτημα των τουριστικών ροών μετά την πανδημία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο, με τον Ιταλό ΥΠΕΞ να επαναλαμβάνει την ανάγκη αποφυγής κάθε είδους περιορισμού προς την Ιταλία.

Όπως είχε αναφέρει πριν τρεις ημέρες ο Ντι Μάιο, τόσο στην προσεχή επίσκεψή του στην Ελλάδα, όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα εξηγήσει πως η Ιταλία από τις 15 Ιουνίου είναι έτοιμη να δεχθεί νέους τουρίστες και αυτό θα γίνει με τη μέγιστη διαφάνεια.

«Όλα τα δεδομένα σχετικά με τη μεταδοτικότητα θα είναι διαθέσιμα σε όλους», είχε σημειώσει, τονίζοντας πως «δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Αντιθέτως, πάντα ενεργούσαμε με υπευθυνότητα και διαφάνεια και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Ακριβώς γι αυτό αναμένουμε να υπάρξει σεβασμός».

Ο υπουργός Eξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο προσθέτει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν τη σέβεται».

Στις 9 Ιουνίου ο Ντι Μάιο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο Βερολίνο και τη Λιουμπλιάνα.

«Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.