doValue: Aνάθεση διαχείρισης κόκκινων δανείων 6 δισ. από Εθνική, τιμή διαχείρισης στα 35 εκατ. ευρώ

doValue: Aνάθεση διαχείρισης κόκκινων δανείων 6 δισ. από Εθνική, τιμή διαχείρισης στα 35 εκατ. ευρώ

Η doValue S.p.A υπέγραψε μέσω της θυγατρικής της doValue Greece μια νέα συμφωνία διαχείρισης σε σχέση με σημαντική τιτλοποίηση (Project Frontier) ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

Η ανάθεση θα αυξήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια της doValue στην Ελλάδα κατά περίπου 6 δισ. ευρώ, από 26 δισ. ευρώ την 30η Ιουνίου 2021 σε 32 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την ηγετική θέση της doValue στη χώρα.

Το Project Frontier είναι η πρώτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του «Ελληνικού Σχεδίου Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (Ηρακλής) και η ανάθεσή του έγινε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία η doValue συμμετείχε μέσω κοινοπραξίας της με συνδεδεμένα μέρη των Bain Capital και Fortress Investment Group.

Συνδεδεμένα μέρη της Bain Capital και της Fortress θα αγοράσουν το 95% των mezzanine και junior ομολογιών, που θα εκδοθούν από ένα Όχημα Ειδικού Σκοπού το οποίο θα αποκτήσει το Χαρτοφυλάκιο Frontier, ενώ η doValue Greece  θα οριστεί διαχειριστής.

Η τιμή για την απόκτηση της σύμβασης διαχείρισης από τη doValue ανέρχεται, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, σε περίπου 35 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη doValue εξ ιδίων οικονομικών πόρων.

Η doValue, πρώην doBank S.p.A., κατέχει ηγετική θέση στη Νότια Ευρώπη στους τομείς της διαχείρισης πιστώσεων και της παροχής υπηρεσιών real estate για τράπεζες και επενδυτές. Με παρουσία στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Κύπρο η doValue έχει περισσότερα από 21 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και διαχειρίζεται κεφάλαια σχεδόν €160 δισ. (Gross Book Value) με περισσότερους από 3.200 εργαζομένους.