ΔΝΤ: Υπάρχουν ακόμη «ανοιχτές διαφορές» με την Ελλάδα για τις τράπεζες

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, 21:09
-A +A
ΔΝΤ: Υπάρχουν ακόμη «ανοιχτές διαφορές» με την Ελλάδα για τις τράπεζες

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις υπογραμμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτές διαφορές» για το θέμα των τραπεζών, μετά τη συζήτηση της πρώτης έκθεσης στα πλαίσια της μεταπρογραμματικής εποπτείας της χώρας, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε με την τη διαπίστωση ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα ανοιχτά θέματα, όπως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ενώ το Ταμείο αναγνώρισε παράλληλα τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός.

Η θέση του ΔΝΤ διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της αποστολής του στην Ελλάδα, Π. Ντόλμαν, ενώ δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε ακόμα η ανάγκη να συνεχιστεί η παρακολούθηση της χώρας, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα κάτοχος δανείων από το ΔΝΤ.

Σημειώθηκε ακόμα ότι εξακολουθούν να παραμένουν ορισμένες ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ταμείο, στο θέμα των τραπεζών. Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με του ευρωπαίους εταίρους της χώρας για το θέμα και το ενδεχόμενο συμφωνίας, ο κ. Ντόλμαν επισήμανε ότι είναι χρέος του ΔΝΤ να υπενθυμίζει τους κινδύνους προκείμενου οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να ασχοληθούν με την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα