Δικαστική δικαίωση για την Uber στο Λονδίνο

Δικαστική δικαίωση για την Uber στο Λονδίνο

Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά της, το Λονδίνο, επιστρέφει προς το παρόν η Uber, καθώς βρετανικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η εταιρεία μπορεί να λειτουργεί στη βρετανική πρωτεύουσα για τους επόμενους τουλάχιστον 15 μήνες.

Πρόκειται για μία απόφαση - ανάσα μετά από απανωτά χτυπήματα στην Uber -, η οποία έρχεται ενόψει της αρχικής δημόσιας εγγραφής της εταιρείας, που προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά. 

Πιο αναλυτικά το δικαστήριο έκρινε ότι αν και η αρμόδια αρχή, Transport for London (TfL) σωστά αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της αμερικανικής εταιρείας τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Uber έχει πλέον υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές, χάρη στις οποίες ανταποκρίνεται στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει της μεταφορές στη Βρετανία. 

Όπως αναφέρει το marketwatch, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ρυθμιστική αρχή του Transport for London, αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια της Uber επικαλούμενη «έλλειψη εταιρικής ευθύνης». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Uber την παραπλάνησε αποφεύγοντας να αναφέρει σοβαρά περιστατικά από οδηγούς της, όπως επιθέσεις, στην αστυνομία.

Η Uber άσκησε έφεση κατά της απόφασης και κατά τη διάρκεια της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας οι εκπρόσωποι της εταιρείας επέλεξαν περισσότερο να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη για τις προηγούμενες παραλείψεις της Uber, παρά να προβάλλουν επί της ουσίας τις αντιρρήσεις της TfL.  

Στο πλαίσιο αυτό η δικαστής που προήδρευε υποστήριξε ότι η Uber δείχνει πράγματι να έχει αλλάξει την εταιρική της κουλτούρα και κατά συνέπεια θα πρέπει να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο 15μηνο ώστε να εξεταστεί αν τηρεί τους όρους λειτουργίας της TfL στο Λονδίνο.