Διαψεύδει η Eurobank ότι δέχτηκε επίθεση από hackers

Διαψεύδει η Eurobank ότι δέχτηκε επίθεση από hackers

Διαψεύδει σε επείγουσα ανακοίνωσή της η Τράπεζα Eurobank ότι τα συστήματά της και ειδικά το ebanking και mbanking έχουν δεχτεί επίθεση από hackers, σημειώνοντας ότι παραμένουν ασφαλή «και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση».

Παράλληλα, στην επείγουσα ανακοίνωσή της η Eurobank καλεί τους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν e-mails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Eurobank έχει ως εξής:

«Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ’ αυτόν τον τρόπο».