Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 16:17

-A +A

Διακόπτει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου η Swissport

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 16:17
Διακόπτει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου η Swissport
-A +A

Τεράστιο είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος των αερομεταφορών από την εξάπλωση του κορονοϊού, με αεροπορικές εταιρείες να καθηλώνουν τα αεροπλάνα τους, αεροδρόμια να υπολειτουργούν και οι χώρες να κλείνουν τα σύνορά τους.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, μοιραία το πλήγμα για τους εργαζόμενους σ’ όλη την αεροπορική και τουριστική βιομηχανία είναι μεγάλο.

Η εταιρεία Swissport, που ανήκει στον όμιλο AVIAREPS (Sky Express, Terra Creta κ.α.) αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επικαλούμενη τη δραματική πτώση της κίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τομέας των αερομεταφορών από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η εταιρεία τονίζει πως «οι αεροπορικές εταιρείες βιώνουν σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία τους» και κάνει λόγο για «μία δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση», προκειμένου να αντέξει σε αυτή την δύσκολη περίοδο. 

Στην ανακοίνωσή της, η Swissport σημειώνει πως «το κόστος από την δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με το χώρο επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι την Τρίτη 24 Μαρτίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν μειωμένη κατά 97% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία το 2019.

Στόχος της Swissport στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι να διασφαλίσει τη λειτουργικότητά της και μαζί με αυτή τις θέσεις εργασίας των συνεργατών της σε μακροχρόνια βάση.

Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μη-ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν. Ήταν μια απόφαση δύσκολη, αναγκαία ωστόσο προκειμένου η εταιρεία να αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, διασφαλίζοντας έτσι τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση. Καθώς και ότι οι εργαζόμενοι που έως τώρα εργάζονταν στην εταιρεία θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα για επαναπρόσληψη μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί», σημειώνει η εταιρεία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα