Δεν διέψευσε ο υφ. Εργασίας τα σενάρια για μειώσεις συντάξεων άνω των 800 ευρώ

Δεν διέψευσε ο υφ. Εργασίας τα σενάρια για μειώσεις συντάξεων άνω των 800 ευρώ

Απέφυγε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν την τρόικα να ζητά την μείωση κατά 15% των συντάξεων πάνω από 800 ευρώ. Αυτό, μάλιστα, οδηγεί ορισμένους να εξάγουν το συμπέρασμα ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά επιβεβαιώνει το τελεσίγραφο της τρόικας, που ζητά νέο μαχαίρι, και μάλιστα μεγάλο, στις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Πετρόπουλος, πάντως, υπερασπίστηκε τον Προϋπολογισμό της κυβέρνησης ενώ επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στην κοινωνική ασφάλιση τα «τελευταία χρόνια υπήρξαν μόνο ζημιές και περικοπές». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε ελάττωση των συντάξεων έως 48% στο δημόσιο και έως 44% στο ΙΚΑ, σημειώνοντας με νόημα: «Αυτό είναι το παρελθόν».

Τόνισε, δε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα, αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό στο σύνολό του, ενώ και κάλεσε την νεολαία να πιστέψει στην κοινωνική ασφάλιση. «Κανείς τώρα δεν το πιστεύει», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βγούμε από αυτή την καταστροφική πορεία. Τέλος, επανέλαβε ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην εθνική σύνταξη, ωστόσο ο συνταξιούχος θα λαμβάνει ανάλογα με τα όσα έχει εισφέρει. «Θα φτιάξουμε ένα σύστημα που δεν διώκει τον ασφαλισμένο», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Α.Δ