Daimler: Η ζήτηση από την Κίνα φέρνει μεγαλύτερη κερδοφορία το 2020

Daimler: Η ζήτηση από την Κίνα φέρνει μεγαλύτερη κερδοφορία το 2020

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler αναβάθμισε τις προοπτικές κερδοφορίας για το 2020 σήμερα, καθώς η ζήτηση για οχήματα πολυτελείας σημείωσε αύξηση ρεκόρ 24% στην Κίνα στο γ΄ τρίμηνο.

 Χάρη στη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής και τη μείωση των πάγιων εξόδων, τα έσοδα από τις πωλήσεις της Mercedes-Benz αυξήθηκαν στο 9,4% από 7% το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας ανάκαμψη από το β’  τρίμηνο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον τα έσοδα προ τόκων και φόρων για όλο το έτος να φτάσουν στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις που έβλεπαν μείωση.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι πουλήθηκαν 45.000 υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα στο γ΄ τρίμηνο και εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν το επόμενο τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων έφτασαν τα 3,48 δις. ευρώ στο τρίμηνο, από 3,14 το πριν από έναν χρόνο.

Ωστόσο, οι παραδόσεις οχημάτων της Mercedes Benz σημείωσαν πτώση 4% καθώς η πανδημία εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στη ζήτηση, και η Daimler ανακοίνωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις και τα έσοδα του 2020 να είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα στοιχεία του προηγουμένου έτους.

Ο όμιλος δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις βασίζονται στην υπόθεση ότι οι συνθήκες θα συνεχίσουν να ομαλοποιούνται και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Reuters