Χρ. Σπίρτζης: Οι δεσμεύσεις που έχουμε λάβει θα τηρηθούν

Χρ. Σπίρτζης: Οι δεσμεύσεις που έχουμε λάβει θα τηρηθούν

Τη διαβεβαίωση ότι οι δεσμεύσεις που έχει λάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών της θα τηρηθούν έδωσε ο Υπουργός Υποδομών, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ιστορική τόσο την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, όσο και την διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε γιατρέψει τις πληγές; όχι» σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης προσθέτοντας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι «οι δεσμεύσεις που έχουμε θα τηρηθούν, αλλά δεν διαφέρουν από τις δεσμεύσεις που έχουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Δεν πανηγυρίζουμε την έξοδο από τα Μνημόνια γιατί συνοδεύτηκε από μεγάλο κόστος», συμπλήρωσε ο  Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο Υπουργός Υποδομών έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα, όπως «ιστορική» χαρακτήρισε και τη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα την ουσιαστική και τυπική έξοδο από τα Μνημόνια, σύμφωνα με τον ίδιο.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη περίοδο ακόμα και από τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι πρόκειται περί εικασιών της αντιπολίτευσης ενώ συμπλήρωσε ότι ο Κλ. Ρέγκλινγκ ασκεί κριτική επειδή «δεν τον βόλευε η διαπραγμάτευση που έκανε τότε η κυβέρνηση».

Όσον αφορά, τέλος, την κατάσταση στο Μάτι μετά τη φωτιά της 23ης Ιουλίου σχολίασε ότι «μιλάμε για τα λάθη του κρατικού μηχανισμού αλλά κανείς δεν λέει ότι έγιναν 5.000 αυτοψίες σε τέσσερις ημέρες».