Chr. Lagarde: Εξαιρετικό παράδειγμα χώρας που μεταρρύθμισε την οικονομία της η Πορτογαλία

Chr. Lagarde: Εξαιρετικό παράδειγμα χώρας που μεταρρύθμισε την οικονομία της η Πορτογαλία

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ για την Πορτογαλία, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Antonio Costa και τον υπουργό Οικονομικών της, αλλά και πρόεδρο του Eurogroup Mario Centeno, στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία.

"Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Antonio Costa και επίσης την ευκαιρία να συγχαρώ τον Υπουργό Οικονομικών Mario Centeno για την εκλογή του ως προέδρου της Eurogroup», αναφέρει δήλωσή της κα Lagarde.

Η ίδια τόνισε ότι «η Πορτογαλία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χώρας που έχει δεσμευτεί να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τώρα αποκομίζει τα οφέλη, υπό τη μορφή μιας αναζωογονημένης ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας, της σταθερής πρόσβασης στην αγορά, ενώ έχει και τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πρόωρη εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους του δανείου της από το ΔΝΤ».

Καταλήγοντας η Christine Lagarde σημείωσε ότι «τους ενθάρρυνα να συνεχίσουν αυτή τη θετική πορεία αυτή για την Πορτογαλία».

(φωτογραφία AP)