Χωρίς τέλος το ράλι στα ελληνικά ομόλογα – Στο 1,43% το 10ετές

Χωρίς τέλος το ράλι στα ελληνικά ομόλογα – Στο 1,43% το 10ετές

Καθημερινή συνήθεια έχουν γίνει πλέον τα ιστορικά χαμηλά για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το 10ετές να υποχωρεί στις συναλλαγές της Τετάρτης στο 1,425% και το 15ετές να υποχωρεί για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το επίπεδο του 1,9%.

Οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στα ομόλογα της Ευρωζώνης καθώς οι ανησυχίες για το Brexit και τη γενικότερη κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία διατηρούνται. Την ίδια ώρα το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει και οι κινήσεις της κυβέρνησης, με επίκεντρο μια μεταρρυθμιστική ατζέντα και φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές, διευκολύνουν την ταχύτερη αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Αποτέλεσμα είναι να κινούνται πτωτικά οι αποδόσεις σε ολόκληρη την καμπύλη των ελληνικών τίτλων, με την απόδοση του 5ετούς να καταγράφει ιστορικό χαμηλό στο 0,769%, του 20ετούς στο 2,155% και του 25ετούς στο 2,353%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επιστρέφει στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς να υποχωρεί ξανά στο -0,5% και του αντίστοιχου ιταλικού στο 0,9%.