Χωρίς συμφωνία Lufthansa - γερμανική κυβέρνηση

Χωρίς συμφωνία Lufthansa - γερμανική κυβέρνηση

Η Lufthansa και η γερμανική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για ένα πακέτο διάσωσης για την αεροπορική εταιρεία, δήλωσαν  κυβερνητικές πηγές στο Reuters παρότι νωρίτερα το Business Insider έκανε λόγο σε δημοσίευμά του για πακέτο διάσωσης που θα φτάσει τα 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως επίσης και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ από πλευράς του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, το οποίο όμως ζήτησε σε αντάλλαγμα την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στον γερμανικό αερομεταφορέα, δικαίωμα άσκησης βέτο και την τοποθέτηση ενός ή δύο μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Lufthansa συμφώνησαν χθες στα παραπάνω βασικά σημεία, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, δεν έχει συμμετάσχει επισήμως στις συζητήσεις. Ο Σπορ φέρεται να επιθυμεί να σφραγίσει επισήμως τη συμφωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σήμερα.