Χωρίς επίδομα θέρμανσης 600.000 νοικοκυριά

Χωρίς επίδομα θέρμανσης 600.000 νοικοκυριά

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου θα μείνουν πάνω από 600.000 νοικοκυριά που ήταν δικαιούχοι είσπραξης της συγκεκριμένης παροχής την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι κάτοικοι ορεινών και άλλων περιοχών. Έτσι δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος και να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή του συστήματος Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Σημειώνεται πως κατά την περίοδο του Τρ. Αλεξιάδη, εξετάστηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια αλλαγών στα κριτήρια χορήγησης, όπως η μετακίνηση κάποιων νομών στις γεωγραφικές ζώνες β' και α', τις λεγόμενες και πιο… «ψυχρές» ζώνες, με ταυτόχρονη μείωση των ορίων ετησίου εισοδήματος ή και συνολικής αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας.