Baidu: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα της κινεζικής Google

Baidu: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα της κινεζικής Google

Η κινεζική Baidu ανακοίνωσε τα έσοδα τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των πωλήσεων από διαφημίσεις και στην υψηλότερη ζήτηση για τα προϊόντα ΑΙ και cloud.

Η Baidu τόνισε επίσης ότι ο οικονομικός διευθυντής Xέρμαν Γιου έχει διοριστεί ως ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας και θα συνεχίσει και ως οικονομικός διευθυντής, μέχρι να βρεθεί διάδοχος.

Σημειώνεται ότι η Baidu εισήχθη δευτερευόντως στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, προτιθέμενη έτσι   στη μεγάλη λίστα κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που μετά την εισαγωγή τους στις αγορές των ΗΠΑ έχουν επιλέξει για προχωρήσει και σε δεύτερη εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ, όπως είναι η Alibaba, η JD.com και η NetEase

Γνωστή και ως «Google της Κίνας», η εταιρεία αποτελεί μέρος του ιντερνετικού τρίο, που οι επενδυτές αποκαλούν BAT: Βaidu, Alibaba, Tencent. Παρά την δύναμή της αντιμετωπίζει μία ολοένα και πιο δύσκολη διαφημιστική αγορά και έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους δύο ανταγωνιστές της. Έτσι βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των επενδυτών τους τελευταίους μήνες.

Η ζήτηση για την υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας και των cloud προϊόντων με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, έχει βοηθήσει στη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων και αντιστάθμισε τον ανταγωνισμό από κολοσσούς όπως οι Alibaba και ByteDance.

Η εταιρεία, γνωστή ως κινεζική Google, τόνισε πως τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 31,35 δισ. Γουάν (4,84 δισ. Δολάρια) από τα 26,03 δισ. Γουάν στο β΄ τρίμηνο μέχρις τις 30 Ιουνίου, έναντι εκτιμήσεων για 30,96 δισ. Γουάν.