Αυξήθηκε κατά 0,2% ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός στις χώρες του ΟΟΣΑ - 0,8% η αύξηση στην Ελλάδα

Αυξήθηκε κατά 0,2% ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός στις χώρες του ΟΟΣΑ - 0,8% η αύξηση στην Ελλάδα

Αυξημένο κατά 0,2% είναι το ποσοστό απασχόλησης στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το ποσοστό εκείνων που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας και είναι οικονομικά ενεργοί έχει φτάσει στο 67,6%, έναντι 67,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους -είναι δε κατά 3,2% υψηλότερο έναντι του χαμηλού που είχε καταγραφεί το 2009, αλλά και κατά 1% έναντι του προηγούμενου ρεκόρ του 2008.

Στην ευρωζώνη, το ποσοστό των οικονομικά ενεργών φτάνει για την ίδια περίοδο το 66,2%, αυξημένο κατά 0,3% έναντι του πρώτου τριμήνου. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Ελλάδα (0,8%), ενώ ακολουθούν Πορτογαλία και Ισπανία (0,6%), καθώς και Σλοβενία (0,5%). Αντιθέτως, υποχώρηση κατά 0,7% καταγράφηκε στην Εσθονία.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η αύξηση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού οφείλεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες, καθώς στη μεταποίηση και τον αγροτικό τομέα τα ποσοστά παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με την προ κρίσης περίοδο. Μάλιστα, η υποχώρηση του ποσοστού της απασχόλησης στη βιομηχανία είναι ιδιαιτέρως έντονη στις χώρες της νότιας Ευρώπης -Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία- καθώς φτάνει ή και ξεπερνά το 4%.