Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 11:33

-A +A

Αυξήσεις έως 196 ευρώ στις επικουρικές φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 11:33
Αυξήσεις έως 196 ευρώ στις επικουρικές φέρνει το νέο ασφαλιστικό
-A +A

Έως και τα 196,10 ευρώ τον μήνα φτάνουν οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας πως η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας αποκαλύπτει πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου το Ασφαλιστικό θα έχει ψηφιστεί, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών που οφείλονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για την περίοδο από 4 Οκτωβρίου 2019 και εφεξής θα γίνει «ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί των συντάξεων».

«Η επιδίωξη της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση να διαμορφώσει ασφαλιστική συνείδηση στο σύνολο της κοινωνίας και παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, να αισθάνονται ασφάλεια και να επιδιώκουν τη συμμετοχή τους σε αυτό, γιατί θα έχουν ισχυρό κίνητρο στο τέλος του εργασιακού τους βίου να ανταμειφθούν με αξιοπρεπή σύνταξη, ανάλογη των εισφορών τους. Ταυτόχρονα θα είναι απλό, ευέλικτο, κατανοητό από όλους και εναρμονισμένο με τις επιταγές του Συντάγματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Επίσης, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του νέου Ασφαλιστικού που είναι οι ακόλουθοι:

  • Είναι απλό και κατανοητό από όλους.
  • Αποσυνδέεται από τα χρόνια ασφάλισης και τις γνωστές κλάσεις του παρελθόντος.
  • Αποσυνδέεται από το εισόδημα και έτσι παύει το νέο Ασφαλιστικό να είναι φορολογικό.
  • Αποσυνδέεται από την αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.
  • Ευελιξία στην επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στην αρχή κάθε έτους.
  • Ειδική πρόνοια για όλους τους νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό βίο (και όχι μόνο στους νέους επιστήμονες), χωρίς η εισφορά τους να αποτελεί οφειλή για το μέλλον όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
  • Ειδικό προστατευτικό πλαίσιο για τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι).

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα