«Απογειώνεται» η μετοχή μετά την έγκριση του σχεδίου διάσωσης
Lufthansa - ΕΕ

«Απογειώνεται» η μετοχή μετά την έγκριση του σχεδίου διάσωσης

Οι μετοχές της Lufthansa απογειώθηκαν σημειώνοντας άνοδο πάνω από 27% σήμερα το πρωί έπειτα από την ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Χάινς Χέρμαν Τίλε ότι θα υποστηρίξει το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

«Θα ψηφίσω υπέρ της πρότασης», δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ο Τίλε, που κατέχει μερίδιο 15,5% στη Lufthansa.

Η υποστήριξή του χαρίζει μια ανάσα στον γερμανικό αερομεταφορέα μετά τους φόβους που υπήρχαν ότι θα ασκούσε βέτο στο προτεινόμενο πακέτο διάσωσης, που περιλαμβάνει την συμμετοχή του γερμανικού κράτους με μερίδιο 20% στην εταιρεία.

Το «πράσινο φως» έδωσε και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, κίνηση που χαιρέτισαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της Γερμανίας, καλώντας τους μετόχους να εγκρίνουν κι αυτοί τη συμφωνία σήμερα, τονίζοντας, σε κοινή ανακοίνωση, ότι η διάσωση του αερομεταφορέα είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας.

«Αυτή η συμφωνία έχει να κάνει με πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας και τη θέση της Γερμανίας στις παγκόσμιες αγορές», είπε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Οι μέτοχοι αναμένεται να ψηφίσουν σήμερα για την έγκριση του πακέτου διάσωσης, σε έκτακτη γενική συνέλευση.