7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

AMD: Κατακόρυφη αύξηση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο

AMD: Κατακόρυφη αύξηση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο
JHVEPhoto / Shutterstock.com

Η AMD ανακοίνωσε άλμα 93% των εσόδων της στο πρώτο τρίμηνο και αναβάθμισε το outlook για το σύνολο του 2021, βάσει της ισχυρής ζήτησης για μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται σε κέντρα δεδομένων και υπολογιστές.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδά της εκτοξεύθηκαν κατά 93% στα 3,45 δισ. δολάρια, εν μέρει χάρη στις υψηλότερες τιμές των μικροτσίπ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 3,21 δισ. δολάρια σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Οι πωλήσεις της AMD από εξαρτήματα υπολογιστών και κάρτες γραφικών αυξήθηκαν 46% στα 2,1 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις από υπηρεσίες που απευθύνονται σε επιχειρήσεις σχεδόν τετραπλασιάστηκαν στα 1,35 δισ. δολάρια.

Σε αυτά τα πλαίσια, τα κέρδη της εταιρεία διαμορφώθηκαν στα 52 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας έτσι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 44 σεντς ανά μετοχή.

Για το σύνολο του 2021, η AMD ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 50% από 39% σε ετήσια βάση, η οποία αντιστοιχεί σε 14,64 δισ. δολάρια.

Τέλος, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, η Λίζα Σου, εξέφρασε την εκτίμησή της ότι η εταιρεία θα μπορεί να συνεχίσει να προμηθεύει μικροτσίπ, παρά την παγκόσμια έλλειψη που παρουσιάζεται.

«Η εφοδιαστική αλυσίδα ημιαγωγών μας είναι πολύ, πολύ σταθερή», επισήμανε.

«Συνεργαζόμασταν πολύ στενά με τους συνεργάτες της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και έχουμε δει βελτιώσεις που οδήγησαν στο αναβαθμισμένο outlook για ολόκληρο το έτος», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: Reuters