Amazon: Ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια ξανά τα έσοδα αλλά έχασε τις εκτιμήσεις

Amazon: Ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια ξανά τα έσοδα αλλά έχασε τις εκτιμήσεις

Για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon είδε τα έσοδα του να ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια, ωστόσο κινήθηκαν ελαφρώς κάτω των εκτιμήσεων δείχνοντας σημάδια επιβράδυνσης, με την διοίκηση της εταιρείας να προειδοποιεί για περαιτέρω μείωση των ρυθμών της το επόμενο διάστημα καθώς αίρονται ολοένα και περισσότεροι περιορισμοί και οι καταναλωτές επιστρέφουν στις αγορές από φυσικά καταστήματα.

Ειδικότερα, για το δεύτερο τρίμηνο η Amazon ανακοίνωσε κέρδη 15,12 δολάρια ανά μετοχή, σημαντικά αυξημένα από τις προβλέψεις των αναλυτών για έναν αριθμό στα 12,3 δολάρια ανά μετοχή.

Αντίθετα, όπως προαναφέρθηκε, τα έσοδά της ανήλθαν στα 113,08 δισ. δολάρια την ώρα που οι προβλέψεις των αναλυτών τα ανέμεναν στα 115,2 δισ.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της Amazon παρουσίασαν αύξηση κατά 27% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η οποία όμως ήταν σημαντικά χαμηλότερη από το +41% που είχε σημειώσει τότε σε ετήσια βάση, με τον CFO της εταιρείας, Μπράιαν Ολσάφσκι να αποδίδει την πτώση στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Έχουμε αρχίσει να το ξεπερνάμε αυτό και για αυτό βλέπετε το ρυθμό ανάπτυξης να μειώνεται», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αναμένει ακόμα χαμηλότερους ρυθμούς στα επόμενα τρίμηνα.

Συγκεκριμένα, για το τρίτο τρίμηνο η Amazon ανέφερε ότι αναμένει πωλήσεις μεταξύ των 106 και 112 δισ. δολαρίων, δηλαδή έναν αριθμό στο +10 με +16% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Facebook και Apple ανακοινώνοντας τα δικά τους αποτελέσματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι αναμένουν υποχώρηση του ρυθμού αύξηση των εσόδων τους από τα υψηλά της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της Amazon υποχωρεί έως και κατά 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.