Αλλάζει σελίδα η Alpha Bank

Αλλάζει σελίδα η Alpha Bank

Ένα ευρύ και δραστικό σχέδιο μετασχηματισμού ανακοινώνει σήμερα και αύριο η Alpha Bank, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά «κόκκινων» δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ καθώς και εργαζόμενων σε εταιρεία ειδικού σκοπού, διοικητικές αλλαγές και ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης με έκδοση ομολόγου Tier II.

Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η Alpha Bank έχει έρθει σε συμφωνία με τη Cepal - με την οποία συνεργάζεται ήδη στον τομέα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) - για το project Galaxy, το οποίο θα υλοποιηθεί αξιοποιώντας τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου στο πλαίσιο του «Ηρακλή». Στην εταιρεία ειδικού σκοπού θα μεταφερθούν 700 εργαζόμενοι της Alpha Bank και 300 της Cepal.

Το νέο στρατηγικό πλάνο θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στους επενδυτές, με τη διοίκηση της Alpha Bank να εκτιμά ότι πρόκειται για μία ουσιαστική μετεξέλιξη που αντιμετωπίζει τις υφιστάμενες προκλήσεις. Η τράπεζα θέλει επίσης να αξιοποιήσει το πολύ ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ομολόγων και να αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II).

Σημειώνεται πως σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της τράπεζας για το τρίτο τρίμηνο.