To λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος made by Microsoft

To λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος made by Microsoft

Της Μαίρης Βενέτη

Η στήλη είναι γνωστή για την ιδιαίτερη αγάπη της στα μελλοντικά growth stories, ακόμα και αν αυτά αφορούν εταιρείες που εντάσσονται ήδη στην κατηγορία των κολοσσών.

Η εμπειρία έχει ενσταλάξει την επίγνωση ότι οι εταιρείες με υψηλό φρόνημα εταιρικής ευθύνης, πρότυπο εταιρικής διακυβέρνησης και με την εκ γενετής παρακαταθήκη να προσαρμόζουν συχνά το business plan στον επόμενο στόχο, είναι και αυτές που αξίζουν διαχρονικά την επενδυτική προσοχή μας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης Computex 2019 η Microsoft μας έδωσε το στίγμα της για το πώς βλέπει τα μελλοντικά λειτουργικά συστήματα, υποδηλώνοντας τις προθέσεις της για το λανσάρισμα ενός νέου λειτουργικού συστήματος που θα προορίζεται για χρήση στις συσκευές του μέλλοντος.

Με πρόσφατο blog post μας έδωσε λίγο άρωμα ακόμα, σχετικά με τις προθέσεις της για το Modern OS.

Το Modern OS θα είναι συνεχώς ενημερωμένο και μάλιστα οι ενημερώσεις θα γίνονται «στο υπόβαθρο», ώστε να μην δημιουργούν οποιοδήποτε πρόβλημα ή καθυστέρηση στον χρήστη την ώρα της εργασίας του.

Θα είναι πάντα συνδεδεμένο γιατί θα εκμεταλλεύεται την εναλλασσόμενη υποστήριξη δικτύων Wi-Fi και LTE 5G και θα εξασφαλίζει στον χρήστη σταθερή απόδοση ακόμη και σε επίπεδο αυτονομίας.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι πάντα συνδεδεμένο στο cloud, ενώ αυτονόητο είναι από την εταιρεία ότι θα υποστηρίζεται από τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ότι το λειτουργικό σύστημα θα είναι διαχωρισμένο από τις εφαρμογές, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία από κακόβουλα λογισμικά.

Η Microsoft αναφέρθηκε και στο Multi-Sense, δηλαδή στην δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο, από τη φωνή του έως και το βλέμμα του, σαν μέθοδο εισαγωγής δεδομένων στην συσκευή, πέρα από τα παραδοσιακό πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα παραπάνω σημεία, όπως οι συνεχείς ενημερώσεις και η μόνιμη διασύνδεση με το cloud, θυμίζουν έντονα τις ιδιότητες του Chrome OS της Google.

Προφανώς η Microsoft στοχεύει να πάει ένα βήμα παραπέρα, φέρνοντας στην αγορά μία εντελώς νέα πρόταση, όπως έκανε άλλωστε και με τα Windows, που αποτέλεσαν το προϊόν- σταθμό της εταιρείας.

Η αγορά, παρά το stress των ημερών, φαίνεται ότι έχει αφουγκραστεί το νέο κύημα της Microsoft. Ο παρακάτω πίνακας είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός για το τι σημαίνει αμυντικός τίτλος, καθώς περιλαμβάνει την απόδοση των τεχνολογικών κολοσσών, τον δύσκολο για τις αγορές μήνα του Μαΐου.

s