Kυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και capital controls

Kυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και capital controls

Του Γιάννη Τρουπή

Τρεις νέες δεσμεύσεις περιλαμβάνει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ όπως πρώτο αποκάλυψε το liberal.gr
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης δε θα επαναλάβει μόνον τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αλλά την καταβολή του πλέον στους Δήμους και όχι στο Κράτος προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει πραγματική θεσμική και οικονομική ανεξαρτησία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης θα δεσμευθεί ότι θα καταργήσει πλήρως το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίας γεγονός που μαζί με τη μείωση των εισφορών θα αυξήσει τις αποδοχές τους κατά τουλάχιστον 20%, αλλά και την κατάργηση των Capital Controls προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην χώρα και όχι να φεύγουν όπως σήμερα.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του δε θα είναι μια ομιλία παροχολογίας όπως αυτή του κ. Τσίπρα που κατά την ΝΔ ήταν ασυνάρτητη και χωρίς καμία συνοχή και προοπτική.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το δικό του όραμα την επόμενη μέρα της Ελλάδα με ένα πολύ συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο για αναγέννηση της χώρας όπως θα πει με έξι κεντρικούς στόχους που θα αφορούν την οικονομία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται το κράτος και τον τρόπο διακυβέρνησης και βέβαια την επανάκτηση της ασφάλειας.

Μπορούμε είναι το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας και με βάσει αυτούς τους έξι στόχους θα καλέσει όλους τους πολίτες σε μια μεγάλη εθνική συμπόρευση για την Ελλάδα που αξίζουμε, κάνοντας συγκεκριμένο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, καθώς θα τονίσει ότι οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος έχουν ξεθωριάσει.