Huawei: Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ενημερώσεις στις συσκευές με Android

Huawei: Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ενημερώσεις στις συσκευές με Android

Στη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις και υπηρεσίες ασφαλείας για τα smartphones και τα tablet της προχώρησε η Huawei, μετά την ανακοίνωση της Google ότι την αποκλείει από τις ενημερώσεις για το λειτουργικό της σύστημα Android.

«Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα προϊόντα smartphone και tablet με τις επωνυμίες Huawei και Honor, συμπεριλαμβανομένων που έχουν ήδη πωληθεί», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα ασφαλές και βιώσιμο οικοσύστημα, προκειμένου να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως», συμπλήρωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters. 

Ωστόσο δεν εξήγησε για το τι θα συμβεί με τις συσκευές που θα πουλήσει στο μέλλον και οι οποίες είναι απίθανο να έχουν πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των gmail, YouTube και Chrome, εκτός εάν αποκτηθεί ειδική άδεια.

Οι συσκευές της Huawei στην κινεζική αγορά δεν διαθέτουν εφαρμογές της Google, αλλά η κίνηση θα πλήξει σημαντικά τις πωλήσεις εκτός Κίνας, καθώς σχεδόν τα μισά από τα 208 εκατομμύρια τηλέφωνα Huawei που πωλήθηκαν το 2018 διατέθηκαν σε αγορές του εξωτερικού με την Ευρώπη να είναι η πιο σημαντική αγορά, στην οποία οι συσκευές της έχουν σήμερα μερίδιο 29% σύμφωνα με την IDC.