H Tesla ξεμένει από «ρεύμα» και τρομάζει τους επενδυτές

H Tesla ξεμένει από «ρεύμα» και τρομάζει τους επενδυτές

Καθώς η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να πετύχει την κατασκευή 5.000 μονάδων του Model 3 εβδομαδιαίως λόγω προβλημάτων στην κατασκευή των μπαταριών, η μετοχή της υποχώρησε κατά 5% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε χθες ότι το πλάνο παραγωγής που είχε θέσει δεν «βγαίνει» η μετοχή της υποχώρησε στα 321,8 δολάρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόβλεψη για το πότε θα ομαλοποιηθεί η παραγωγική διαδικασία, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το από το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η τιμή του Model 3, ξεκινά από $35.000, περίπου το μισό από το κόστος της κορυφαίου της μοντέλου Model S. Το Model 3 αποτελεί τεράστιο στοίχημα για την Tesla καθώς υποτίθεται ότι θα είναι το πρώτο σχετικά προσιτό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο θα μπορεί επιπλέον να παραχθεί μαζικά και να παραδίδεται στους πελάτες χωρίς μεγάλους χρόνους αναμονής.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Tesla εκτός από τους επενδυτές απογοήτευσαν επίσης και τους περίπου 500.000 πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη προπαραγγείλει το Model 3, έχοντας δώσει προκαταβολή, και βλέπουν τώρα το όνειρό τους για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να «βραχυκυκλώνει».

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει περίπου 17% από το υψηλό των 385 δολαρίων του περασμένου Σεπτεμβρίου, ωστόσο παραμένει ακόμα 50% υψηλότερη από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ξεκίνησε ένα ξέφρενο ράλι ανόδου.