H Eldorado Gold έλαβε τις άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

H Eldorado Gold έλαβε τις άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

Ξεμπλοκάρει μετά από χρόνια περιπετειών η επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα, καθώς η επιχείρηση ενημέρωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την αδειοδότησή της για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στα μεταλλεία των Σκουριών και της Ολυμπιάδας.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο είχε προαναγγείλει χθες ότι επρόκειτο να συμμορφωθεί άμεσα προς τις αποφάσεις που είχε εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και με τις οποίες δικαιωνόταν η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, εκδίδοντας τις σχετικές άδειες. Παράλληλα, το ΥΠΕΝ είχε κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση για ιδεοληψίες που εμπόδιζαν τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Έτσι, όπως ενημέρωσε η Eldorado Gold, έλαβε σήμερα άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές καθώς και για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού υποσταθμού στην Ολυμπιάδα και την κατασκευή εγκαταστάσεων υποστήριξης. Η εταιρεία επισημαίνει ακόμα ότι σχετικά με τις Σκουριές, με την έκδοση των αδειών θα συνεχιστούν οι κατασκευαστικές δραστηριότητες που είχαν αναβληθεί το 2017, αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπέρνς, δήλωσε σχολιάζοντας την εξέλιξη: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την λήψη των πολυαναμενόμενων αυτών αδειών, που μας επιτρέπει να προστατεύσουμε τις υπάρχουσες επενδύσεις μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δέσμευση που έχουμε μέχρι σήμερα με το Ελληνικό Δημόσιο και προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία. Πιστεύουμε ότι το έργο στις Σκουριές προσφέρει σημαντική αξία για τους επενδυτές μας καθώς και οφέλη για τις τοπικές κοινότητες και την ελληνική οικονομία, τηρώντας τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Eldorado Gold εδώ.