Eurostat: 6 στους 10 νέοι στην Ελλάδα έτοιμοι να μετακομίσουν για να βρουν εργασία

Eurostat: 6 στους 10 νέοι στην Ελλάδα έτοιμοι να μετακομίσουν για να βρουν εργασία

Έτοιμοι να μετακομίσουν σε άλλη πόλης εντός Ελλάδας ή και σε άλλη χώρα εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εργαστούν δηλώνουν 6 στους 10 νεαρούς ανέργους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων για το 2016, το 31% αναφέρει ότι είναι διατεθειμένο να αλλάξει πόλη διαμονής για να δουλέψει, το 17% θα πήγαινε σε άλλη χώρα για να έχει εργασία ενώ το 11% θα πήγαινε σε χώρα εκτός Ε.Ε. για να εργαστεί.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 50% των ανέργων από 20 έως 34 ετών εμφανίζεται διστακτικό να αλλάξει τόπο κατοικίας για να βρει δουλειά, το 21% είναι έτοιμο να μετακομίσει αλλά μόνο στην ίδια χώρα ενώ το 12% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να πάει σε άλλη χώρα - μέλος της Ε.Ε. Το 17% δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε άλλη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εργαστεί.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση για να φύγει κάποιος από τον τόπο διαμονής του για να βρει δουλειά εντός της χώρας αυξάνεται ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης σε σύγκριση με ανθρώπους που έχουν λάβει μεσαία και χαμηλότερη εκπαίδευση.

Επισημαίνεται ότι στη Μάλτα, την Ολλανδία και την Κύπρο εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά των νέων από 20 έως 34 ετών που δεν είναι έτοιμοι να μετακομίσουν για να βρουν εργασία.