Bloomberg: Οι 500 πιο πλούσιοι του πλανήτη έχασαν 117 δισ. σε μια μέρα

Bloomberg: Οι 500 πιο πλούσιοι του πλανήτη έχασαν 117 δισ. σε μια μέρα

Μέσα σε μια μέρα οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι παγκοσμίως έχασαν 2,1% της συλλογικής καθαρής αξίας τους ή αλλιώς 117 δισ. δολάρια, καθώς το αμερικάνικο χρηματιστήριο κατέγραψε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερή του πτώση φέτος.

Σίγουρα δεν είναι... λίγα τα λεφτά αν αναλογιστεί κανείς ότι 21 μέλη της κατάταξης του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους έχασαν πάνω από 1 δισ. δολάρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις αυξημένες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Για παράδειγμα, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος έχασε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ισως βέβαια δεν τον πειράζει και τόσο, μιας και παραμένει ο... πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με $110 δισεκατομμύρια.

Η αλήθεια είναι ωστόσο πως οι απώλειες ήρθαν κάπως απότομα για τους πλουσιότερους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέχρι σήμερα σημείωναν σταθερά κέρδη.

Και σε άλλες γωνιές του πλανήτη όμως, οι επιχειρηματικές ελίτ συναντούν δυσκολίες, καθώς για παράδειγμα στο Χονγκ Κονγκ μετά από εννέα εβδομάδες διαδηλώσεων και κλειστών δρόμων, η καθαρή αξία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων με εισηγμένες εταιρίες υποχώρησε 19 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 23 Ιουλίου.

Βέβαια, δεν είναι όλα τόσο απαισιόδοξα γα τους πλουσιότερους του πλανήτη, μιας και ακόμη και μετά τις χτεσινές απώλειες, οι 500 δισεκατομμυριούχοι αγγίζουν συνολικά τα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας καταγράψει αύξηση της αξίας τους κατά 11% από την 1η Ιανουαρίου 2019.