Alpha Bank: Δρομολογείται η διαδικασία αντικατάστασης του Δ. Μαντζούνη

Alpha Bank: Δρομολογείται η διαδικασία αντικατάστασης του Δ. Μαντζούνη

Τις διαδικασίες αντικατάστασής του δρομολογεί ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Alpha Bank. 

Σε συγκινησιακό κλίμα, ο κ. Μαντζούνης τόνισε πως η τράπεζα πρέπει να περάσει στην επόμενη ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σε «κλίμα Alpha Bank», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου η καλύτερη επιλογή θα είναι ένα στέλεχος μέσα από την τράπεζα. 

«Όταν είσαι μια τράπεζα 140 χρόνων τότε μπορείς να εκπαιδεύεις σωστά και τα κατάλληλα στελέχη», είπε ο κ. Μαντζούνης. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μαντζούνης αναφέρθηκε στις δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με την τράπεζα και έχουν να κάνουν με δάνεια του ΔΟΛ, του Πήγασου καθώς και την πώληση μετοχών της τράπεζας από στελέχη της, τονίζοντας ότι και στις τρεις περιπτώσεις η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αποφανθεί ότι δεν υπήρξε εκ μέρους της Alpha Bank παραβίαση των εγκυκλίων και των κανονισμών του διοικητή της ΤτΕ. 

Αναφερόμενος στις νομικές υποθέσεις, τόνισε ότι οι συνετές τραπεζικές αποφάσεις δεν μπορούν να ποινικοποιούνται. 

Σχετικά με την επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μαντζούνης σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής της Ελληνικής Οικονομίας τον Αύγουστο 2018 αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος μίας μακράς περιόδου αβεβαιότητος.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank:

«Πρέπει να καταστεί η αφορμή για ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς η χώρα αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη θέση της ως επενδυτικός προορισμός. Η διοχέτευση κεφαλαίων σε παραγωγικές και εξωστρεφείς επενδύσεις θα προσδώσει την αναγκαία ώθηση για τη μεταβολή του παραγωγικού προτύπου της Ελληνικής Οικονομίας, ώστε εφεξής να στηρίζεται στα αγαθά και στις υπηρεσίες που είναι διεθνώς εμπορεύσιμα. Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων προϋποθέτει τη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος προς την επιχειρηματικότητα, την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και την κάμψη των εμποδίων σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποσκοπούν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην εύρυθμη λειτουργία των αγορών. Τέλος, η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη καταλύτη αναπτύξεως μέσω μίας αποφασιστικής φορολογικής μεταρρυθμίσεως που θα περιλαμβάνει χαμηλότερους συντελεστές, απλοποίηση του συστήματος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσεως και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Το τραπεζικό σύστημα θα είναι και πάλι αρωγός στην προσπάθεια ενισχύσεως της επιχειρηματικότητος και της οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση μέσω της χρηματοδοτήσεως των αποδοτικότερων
επενδυτικών σχεδίων».

Από τηνμ πλευρά του, ο πρόεδρος της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ράπανος τόνισε ότι η τράπεζα με όπλο την κεφαλαιακή της ευρωστία και το ισχυρό της δίκτυο θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας παράλληλα την αξία της περιουσίας των μετόχων. «Οι δυσκολίες δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη», υπογράμμισε ο κ. Ράπανος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια και να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες με αποφασιστικότητα, ευελιξία και καινοτόμο πνεύμα. 

«Πιστοί στην ιστορία της Alpha Bank μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το ?ιοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται δημιουργικά, να ελέγχει αποτελεσματικά, αλλά και να συνδράμει τα Εκτελεστικά Στελέχη στην προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με επιτυχία οι νέες προκλήσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της τράπεζας.