Ζ. Ζάεφ: Καλύτερη συμφωνία Ελλάδας - «Μακεδονίας» δεν μπορεί να υπάρξει

Ζ. Ζάεφ: Καλύτερη συμφωνία Ελλάδας - «Μακεδονίας» δεν μπορεί να υπάρξει

Μήνυμα προς τους πολίτες της πΓΔΜ έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ μέσω twitter καθώς τη Δευτέρα ξεκινάει η συζήτηση στο εθνικό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ έγραψε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει μία καλύτερη συμφωνία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Δεν θα υπάρξει εναλλακτική λύση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συνέχεια και με νέο μήνυμα στο twitter o πρωθυπουργός των Σκοπίων καλεί με νόημα όλες τις πλευρές να στηρίξουν τη σταθερότητα και την ευημερία της «Μακεδονίας», η οποία εξασφαλίζεται μέσω της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, η οποία περνά από τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και ο Ζόραν Ζάεφ δίνει σκληρό αγώνα για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3. Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σε αυτή την αρχική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 ημέρες, μέχρι την πρώτη ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμα:

- ΠΓΔΜ: Ξεκινά τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών