Πομπέο: «Στο υψηλότερο επίπεδο οι διμερείς σχέσεις» - Δένδιας: «Ισχυροί δεσμοί με τις ΗΠΑ»

Πομπέο: «Στο υψηλότερο επίπεδο οι διμερείς σχέσεις» - Δένδιας: «Ισχυροί δεσμοί με τις ΗΠΑ»

«Το κοινό στρατηγικό όραμα» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτείων επισήμανε σε νέο μήνυμά του που ανάρτησε στο twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Ο επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε «ζωτικό συνεργάτη» την Ελλάδα και τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο «υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών». 

«Είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο.

Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, θα βρεθούν οι ισχυροί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συμμετάσχει, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.