Πηγές ΥΠΕΞ: Η Τουρκία πιέζεται και γίνεται απρόβλεπτη

Πηγές ΥΠΕΞ: Η Τουρκία πιέζεται και γίνεται απρόβλεπτη

«Η Τουρκία, απομονώνεται, πιέζεται με αποτέλεσμα να γίνεται απρόβλεπτη» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην κοινή διακοίνωση των ηγετών των Med7, αναφορικά με τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ. Αυτό μετάδωσε ο Alpha επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικός σταθμός Alpha, διπλωματικές πηγές σημείωσαν ότι «η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δείχνει και τη σημασία της δήλωσης των Med7, τόσο αναφορικά με τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ, όσο και εις ότι αφορά την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Η Τουρκία, απομονώνεται, πιέζεται με αποτέλεσμα να γίνεται απρόβλεπτη». Οι ίδιες πηγές σημείωναν «πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τους εταίρους και συμμάχους της στην περιοχή».

Επίσης, οι διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τον Alpha ανέφεραν ότι πως «η Med7 καταδίκασε τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας σε ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και οιηγέτες των χωρών του Νότου της ΕΕ κάλεσαν την Ένωση να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων στην Τουρκία, εάν δεν τερματίσει τις ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ».

Υπενθυμίζεται ότι Το τουρκικό ΥΠΕΞ απέρριψε το ανακοινωθέν τους κάνοντας λόγο για «προκατειλημμένες, αποκομμένες από την πραγματικότητα απόψεις που αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο».

Διαβάστε ακόμη: Εκτός πραγματικότητας η κοινή διακήρυξη για την Κυπριακή ΑΟΖ