Νέα πρόκληση Τουρκίας - Navtex την Κυριακή των εκλογών στο Καστελόριζο

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019, 14:42
-A +A
Νέα πρόκληση Τουρκίας - Navtex την Κυριακή των εκλογών στο Καστελόριζο

Μία μεγάλη περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει για ασκήσεις την Κυριακή των εκλογών η Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή με την Navtex υπ’ αριθμόν 763/19 η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.

Η σημερινή έκδοση της Navtex έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις τόσο του τούρκου προέδρου Ερντογάν όσο και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε νέο προκλητικό μήνυμα καθώς όπως τόνισε «στην ανατολική Μεσόγειο λαμβάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».

Σε υψηλότερους τόνους κινήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που υποστήριξε πως οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα στην ανατολική Μεσόγειο, και πως «αν τολμήσουν κάτι τέτοιο, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα