Μ. Πομπέο: Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

Μ. Πομπέο: Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

Τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως «πυλώνας σταθερότητας» επεσήμανε ο Μάικ Πομπέο σε μήνυμά του στο Twitter, λίγο μετά την αναχώρησή του από τη χώρα μας, επισημαίνει μάλιστα τη σημαντική πρόοδο που έχουν καταγράψει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις συγκριτικά με πέρυσι. 

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.

Για δεύτερο βράδυ χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξένησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πομπέο και οι σύζυγοί τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα.

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του, με επόμενη στάση τη Ρώμη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για τη φιλοξενία.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Ιταλία, ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον Iταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο και με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Στο Βατικανό θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν, αλλά όχι με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος διεμήνυσε ότι «δεν συναντά πολιτικούς από χώρες στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη προεκλογική εκστρατεία».