X. Ακάρ: Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

X. Ακάρ: Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Την ώρα που η ΕΕ προειδοποιεί με «στοχευμένα» μέτρα κατά της Άγκυρας, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απαντά με νέες προκλητικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο και τονίζει ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί τετελεσμένα.

«Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και γύρω από αυτήν συνεχίζουμε μέρα-νύχτα τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας, του έθνους μας», καθώς και των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε. «Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι!», πρόσθεσε ο Χ. Ακάρ σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα. 

Ο Χ. Ακάαρ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι επιδιώκει ειρήνη, σταθερότητα και σχέσεις καλής γειτονίας με όλους. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.

«Εάν δεν γίνει αντιληπτό και προσπαθήσουν με τετελεσμένα να προσβάλουν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τετελεσμένα», τόνισε.