Οι πρώτες ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής βίας εντοπίστηκαν στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στις ισραηλινές πόλεις και άρχισαν να μεταδίδουν ζωντανά αιματοχυσίες και βασανιστήρια. Πλάνα από κάμερες έδειξαν γυναίκες να περιφέρονται από τους τρομοκράτες ημίγυμνες, άλλες με δεμένα τα χέρια και αίματα πάνω στο παντελόνι τους.
Όπως αναφέρει η Washington Post, αργότερα ήρθαν οι μαρτυρίες που επιβεβαίωσαν τις φρικαλεότητες στις οποίες επιδόθηκαν οι τρομοκράτες στα κιμπούτς με τους ομαδικούς βιασμούς, όπως στο φεστιβάλ Supernova στην έρημο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
«Και όσο περνά ο καιρός, το έργο των αρχών επικεντρώνεται στην ψυχολογική παρακολούθηση των γυναικών που επέζησαν από τους βιασμούς και όσα έζησαν στο άμεσο περιβάλλον τους. Ισραηλινή επιτροπή εργάζεται για να συγκεντρώσει στοιχεία για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, από μαρτυρίες επιζώντων, στρατιωτών και αστυνομικών, διασωστών αλλά και των ίδιων των δραστών που έχουν συλληφθεί», σημειώνει το δημοσίευμα.
Το υλικό των ισραηλινών αρχών δείχνει ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς προχωρούσαν σε μια σειρά από σαδιστικές σεξουαλικές πράξεις πάνω στα θύματά τους, ακόμη και όταν πλέον είχαν πεθάνει. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι πολλές από τις νεκρές Ισραηλινές είχαν κατάγματα στα μέλη ή τη λεκάνη, πέρα από τις ενδείξεις βιασμού ή σεξουαλικής βίας. Τα θύματα, σε πολλές περιπτώσεις ήταν ανήλικες, κακοποιημένες και βασανισμένες πριν τις εκτελέσουν οι τρομοκράτες.
Ο μεγαλύτερος στόχος τους, λένε οι ειδικοί σεξουαλικού τραύματος, ήταν να εισαγάγουν τον τρόμο κατά των γυναικών - και των παιδιών και άλλων άοπλων πολιτών - ως μέσο διάδοσης φόβου. «Τα βασανιστήρια των γυναικών χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν κοινότητες, να καταστρέψουν έναν λαό, να καταστρέψουν ένα έθνος», δήλωσε ο Cochav Elkayam Levy, επικεφαλής μιας μη κυβερνητικής επιτροπής που διερευνά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά γυναικών και παιδιών στις 7 Οκτωβρίου.
Ειδικοί λένε στη Washington Post ότι οι βιασμοί δεν είχαν χρησιμοποιηθεί συστηματικά ως «όπλο πολέμου» στη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, έχουμε δει τη χρήση του στην Ουκρανία ή τη δεκαετία του ‘90 στη Βοσνία.
Ένας ισραηλινός έφεδρος παραϊατρικός που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συμμορφωθεί με το στρατιωτικό πρωτόκολλο δήλωσε στην Wasington Post ότι βρήκε τα πτώματα δύο έφηβων κοριτσιών στην κρεβατοκάμαρά τους με ενδείξεις σεξουαλικής επίθεσης.
Πολλές δεκάδες ειδικοί συναντήθηκαν με γυναίκες επιζώντες της 7ης Οκτωβρίου σε κλινικές ή σε ξενοδοχεία όπου οι γυναίκες είναι μακροχρόνιες φιλοξενούμενες, ανίκανες να επιστρέψουν σε κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα σπίτια σε μια περιοχή που σήμερα είναι καθορισμένη στρατιωτική ζώνη.
Η Χαμάς αρνείται ότι οι μαχητές της βιάζουν ή επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες, γιατί, όπως υποστηρίζει, αυτό είναι αντίθετο με τις ισλαμικές αρχές. Οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου είναι, σε κάθε περίπτωση, αμαρτία, προσθέτουν αξιωματούχοι της οργάνωσης που λένε ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται.
Αλλά όσο και αν ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι άμαχοι εξαιρούνται από τις επιθέσεις, τα στατιστικά δείχνουν ότι τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους ακριβώς γυναίκες και παιδιά.