Τρας: Θα έρθουν καλύτερες μέρες στη Βρετανία
AP
AP

Τρας: Θα έρθουν καλύτερες μέρες στη Βρετανία

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας κατά την τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός, έξω από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι «θα έρθουν πιο φωτεινές μέρες».

«Η χώρα μας συνεχίζει να μάχεται εν μέσω μιας καταιγίδας. Αλλά πιστεύω στη Βρετανία. Πιστεύω στον βρετανικό λαό. Και ξέρω ότι έρχονται πιο φωτεινές μέρες», τόνισε η Τρας. 

«Ενεργήσαμε επειγόντως και αποφασιστικά»

Υπερασπιζόμενη τις πολιτικές της επιλογές, η Τρας ανέφερε ότι η κυβέρνησή της ενήργησε «επειγόντως και αποφασιστικά» για να βοηθήσει σκληρά εργαζόμενες οικογένειες.

Πρόσθεσε επίσης ότι βοήθησε χιλιάδες επιχειρήσεις να αποφύγουν τη χρεοκοπία, ενώ σημείωσε ότι επιδίωξε να ενισχύσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας «για να μην βασιζόμαστε πλέον σε κακόβουλες ξένες δυνάμεις».

«Πρέπει να είμαστε τολμηροί»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι «πιο πεπεισμένη από ποτέ για το ότι πρέπει να είμαστε τολμηροί και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις».

Η ίδια ανέφερε τα λόγια του φιλόσοφου Σενέκα: «Δεν τολμάμε, όχι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά επειδή δεν τολμάμε τα πράγματα είναι δύσκολα».

Χαμηλότεροι φόροι και ανάπτυξη

Η Τρας τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες μας στο Brexit για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό σημαίνει να προσφέρουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες μας και να αποκαταστήσουμε την εξουσία για τους δημοκρατικούς θεσμούς μας.

Σημαίνει χαμηλότερους φόρους, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κρατούν περισσότερα από τα χρήματα που κερδίζουν. Και σημαίνει ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια στην εργασία, υψηλότερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Υποστήριξη στην Ουκρανία 

Οι δημοκρατίες πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν στους δικούς τους ανθρώπους, ανέφερε η Τρας, προσθέτοντας: «Πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταγωνιζόμαστε τα αυταρχικά καθεστώτα».

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία. Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει και πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την άμυνα του έθνους μας», υπογράμμισε.

Ευχές στον Σουνάκ

Η Τρας είπε ακόμη ότι εύχεται «κάθε επιτυχία» στον Ρίσι Σουνάκ, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να περάσει περισσότερο χρόνο στην εκλογική της περιφέρεια και «να υπηρετήσει τη χώρα από τον πάγκο».

Μετά την τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός, η Λιζ Τρας μεταφέρθηκε στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ προκειμένου να υποβάλει την επίσημη παραίτησή της στον βασιλιά Κάρολο.

 

Διαβάστε ακόμη:

Η ώρα του Σουνάκ - Το πρώτο «τεστ» και οι αντιδράσεις