Τρας: Χαράσσουμε νέα πορεία οικονομικής ανάπτυξης - Ανάγκη για σταθερότητα

Τρας: Χαράσσουμε νέα πορεία οικονομικής ανάπτυξης - Ανάγκη για σταθερότητα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δηλώνει ότι η κυβέρνηση χαράσσει νέα πορεία για οικονομική ανάπτυξη και τονίζει την ανάγκη για σταθερότητα, λίγη ώρα αφού ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ανέτρεψε σχεδόν όλα τα οικονομικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί πριν από τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στις βρετανικές αγορές.

«Ο βρετανός λαός δικαίως επιθυμεί σταθερότητα και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας σε επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες», δηλώνει η Λιζ Τρας με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αναλάβαμε δράση για να χαράξουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης που υποστηρίζει και προσφέρει στους ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας στο Twitter.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η Λιζ Τρας έχει επικεντρωθεί στην προσφορά οικονομικής σταθερότητας.

Η κυβέρνηση, στην επιδίωξή της για ανάπτυξη, «το παρατράβηξε και κινήθηκε με υπερβολική σπουδή», είπε ο εκπρόσωπος.

«Παραδεχόμαστε ότι η οικονομική σταθερότητα είναι σημαντική, κυρίως όταν βλέπουμε ορισμένες από τις παγκόσμιες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα και για τον λόγο αυτόν προχωρήσαμε σε αυτές τις αλλαγές», είπε.