Τραμπ: Σήμερα το βράδυ ενώπιον του εισαγγελέα για τη δίωξη σε βάρος του

Τραμπ: Σήμερα το βράδυ ενώπιον του εισαγγελέα για τη δίωξη σε βάρος του

Ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον θα εμφανιστεί σήμερα, στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος, ο Αμερικανός τέως Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για προσπάθεια - συνωμοσία ανατροπής του αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ειδικότερα, κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα που συνδέονται με προσπάθειες υπονόμευσης των εκλογών του 2020, συμπεριλαμβανομένης της «συνωμοσίας για εξαπάτηση» των ΗΠΑ, της παραποίησης και της συνωμοσίας κατά των δικαιωμάτων των πολιτών. Κάθε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες επισύρει ποινή φυλάκισης από 5 έως και 20 ετών.

Στην Ουάσινγκτον, λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τοποθετούνται κιγκλιδώματα, έξω από τον χώρο του δικαστηρίου. Η υπεράσπισή του 77χρονου εξετάζει ωστόσο την επιλογή ο κατηγορούμενος να εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ήδη δύο άλλες υποθέσεις: μία επειδή είχε αρχεία που είχαν χαρακτηριστεί ως απόρρητα στο σπίτι του και μία άλλη για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων για να καλύψει μια μυστική πληρωμή χρημάτων σε μια ηθοποιό πορνό.

Επιπλέον, η εισαγγελία μπορεί να παρουσιάσει μια τέταρτη ποινική υπόθεση για τις κατηγορίες ότι ο Τραμπ προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, που οδήγησε στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο.

Παρόλα αυτά, o Ντόναλντ Τραμπ είναι το ξεκάθαρο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σχετικά με τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τον Τραμπ και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πολύ κοντά με 43% της πρόθεσης ψήφου.