Τραμπ: Αμοιβόμενοι ταραχοποιοί οι καταληψίες στο Κολούμπια (vid)

Τραμπ: Αμοιβόμενοι ταραχοποιοί οι καταληψίες στο Κολούμπια (vid)

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τους διαδηλωτές που προχώρησα σε κατάληψη του πανεπιστήμιο Κολούμπια την Τρίτη, λέγοντας ότι πιστεύει ότι είναι «αμειβόμενοι ταραξίες», κατά τη διάρκεια συνέντευξή τους στο Fox News αφότου οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να απομακρύνουν τα άτομα από το ακαδημαϊκό κτίριο και να πραγματοποιούν συλλήψεις.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πραγματικά πιστεύω ότι έχετε πολλούς αμειβόμενους ταραχοποιούς, επαγγελματίες ταραχοποιούς και εδώ μέσα, και το βλέπω παντού», προσθέτοντας «όταν βλέπετε σημάδια και είναι όλα πανομοιότυπα αυτό σημαίνει ότι πληρώνονται από μια πηγή».  «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος στην κορυφή που πληρώνει ή μια ομάδα που πληρώνει», σημείωσε περαιτέρω ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους αστυνομικούς που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. «Οι αστυνομικοί ήταν απίστευτοι και δεν φοβόντουσαν τίποτα. Έπρεπε βέβαια να επέμβουν νωρίτερα. Οι φοιτητές δεν έπρεπε να φτάσουν στο σημείο να καταλάβουν το κτίριο του πανεπιστημίου Κολούμπια».

«Έπρεπε να το είχαν κάνει (οι αστυνομικοί) πολύ πριν καταλάβουν το κτίριο, γιατί θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε σκηνές παρά σε κτίριο. Και επίσης έχει γίνει τεράστια ζημιά» τόνισε, ο οποίος έκανε λόγο για «θλιβερή εικόνα» των φοιτητών. «Είναι τόσο θλιβερό πράγμα να το βλέπεις... Κι όταν το βλέπεις, δεν μπορείς καν να το πιστέψεις» είπε αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο γίνονται οι διαδηλώσεις.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Τραμπ υποστήριξε επίσης πως «οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης στις πανεπιστημιουπόλεις έγιναν για να αποσπάσουν την προσοχή από τα ζητήματα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού».

«Πιστεύετε ότι οι Ριζοσπαστικοί Αριστεροί Παράφρονες που προκαλούν όλο αυτό το ΧΑΟΣ στα Κολέγια και τα Πανεπιστήμιά μας το κάνουν για να πάρουν την προσοχή μακριά από τα Νότια Σύνορά μας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί από τις φυλακές και τα ψυχιατρεία, εισρέουν στη Χώρα μας; Απλώς αναρωτιέμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.